Hip & Healthy gezond gewicht

Hip & Healthy is speciaal voor jongeren van 6 t/m 18 jaar en hun gezin. De Hip & Healthy-methode motiveert jongeren om zelf te kiezen voor goed, veel en gezond eten. De betrokkenheid van ouders hierbij is van groot belang. Je krijgt niet alleen adviezen over voeding, maar ook over leefstijl. Het is niet moeilijk of ingewikkeld, en makkelijk in te passen in je dagelijks leven. Er zijn verschillende handige tools voor kinderen en ouders, waarvan de informatie aansluit bij de leerstof van de kinderen. Elk kind verdient een vrolijke jeugd en een gezonde toekomst. Als overgewicht dit in de weg staat, help ik je graag als 'Kinder-eetcoach'. Samen komen we er echt wel uit. 

"Ieder kind lekker in z'n vel. Daar zet ik me elke dag voor in!"

De methode van Hip & Healthy is ook sterk in het opbouwen of hervinden van het zelfvertrouwen. Daarvoor is ‘Het boek over jezelf’ ontwikkeld, waarin het kind opdrachten maakt. Op een manier die past bij zijn leeftijd, leert het kind met bepaalde situaties om te gaan zonder zijn of haar unieke identiteit te verliezen. Je kind zal positief verbaasd zijn over zijn eigen kunnen! Door ‘Het boek over jezelf’ ontdekt het kind zijn eigen sterke kanten en bijzondere persoonlijkheid. In combinatie met de wil om gezond te eten, te durven spelen, regelmatig te bewegen en te sporten vormt zich een zelfverzekerde basis voor een optimaal leven, met het juiste gewicht en volop levenslust!

Selectieve eter/ARFID

Je kind lust bijna niks, eet nauwelijks groenten of fruit of weigert iets nieuws te proeven. De familiemaaltijd draait vaak uit op een echte strijd aan tafel en dat tot ieders ergernis.Je hebt een "Fussy Foodie" in huis! Een Fussy foodie is een “kritische” of “selectieve” eter. Je hebt wellicht al alles geprobeerd om je kind te doen eten. 

"Laat ons samen ontdekken waar het mis gaat en het plezier van eten terug te vinden!"

Samen met jou en je fussy foodie gaan we aan de slag. Stapsgewijs brengen we het plezier weer terug aan tafel. Je leert begrijpen waarom je kind moeite heeft met eten en ziet zo waar de noden zijn. Ik geef je de nodige tools om thuis op een positieve manier met eten bezig te zijn. 

Contacteer ons voor meer informatie