Voedings- en dieetadvies

Of je nu wenst te vermageren, je energieker wil voelen of emo-eten wil aanpakken, ik help je graag naar een gezondere levensstijl. Je kan tevens bij mij terecht voor dieetadvies bij maag- en darmproblemen, diabetes, hoge cholesterol, hoge bloeddruk, ondergewicht, enz.
Het is belangrijk dat het levenstijladvies past in je dagelijks leven en je bovenal laat genieten van een lekker en vitaal leven.

Ook kinderen en jongeren zijn welkom! Als kindereetcoach ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen en jongeren met overgewicht en/of selectief eetgedrag. Hiervoor werk ik met de methode Hip & Healthy

Ik verwelkom je graag in mijn praktijken in Merksplas en Turnhout of bij huisartsenpraktijk HAGRA in Ravels.

Contacteer ons voor voedings- en dieetadvies

Parameters voor een goed advies

Jouw gezondheidsprofiel

Om een goed advies op te stellen kijk ik naar je eet- en leefgewoontes, je gezondheid en je gewichtsprofiel. Je gewicht en lengte worden gemeten om je BMI te berekenen en je lichaamssamenstelling wordt bepaald aan de hand van de BI(v)A-analyse (Bio-elektrische Impedantie (vector) Analyse). De BI(v)A-analyse is een medisch gevalideerde meting en geeft essentiële informatie over de hoeveelheid water, spieren en vet in jouw lichaam, wat je lichaam als basisbehoefte heeft en of je cellen goed gevoed zijn.
Aan de hand van deze gegevens wordt samen met jou een haalbaar doel gesteld en een persoonlijk maaltijdplan opgemaakt.

Continue suikeranalyse

Een gepersonaliseerd voedingsadvies op basis van jouw suikerwaarden! Door middel van de conitune suikeranalyse van BiometrIQ wordt jouw bloedsuikerspiegel gedurende 2 weken continue gemeten. Je krijgt unieke inzichten over hoe jouw lichaam koolhydraten en suiker verwerkt, hoe je vetverbranding kan optimaliseren en welke impact stress en slaap hebben op je energiebalans.

Opvolging

Je levensstijl aanpassen is een hele uitdaging. Terugvalpreventie is nodig om je beoogde resultaat vol te houden. Tijdens de verdere opvolging worden je mogelijke valkuilen zoals werkritme, sociale leven, stress en emo-eten besproken. Met behulp van praktische tips en coachingtechnieken uit de gedragstherapie krijg je de nodige inzichten om tot een duurzame gedragsverandering te komen.