Voedings- en dieetadvies

Of je gezonder wil leren eten, wenst te vermageren of je eetgedrag wil veranderen, ik help je graag naar een gezondere levensstijl. Voor het begeleiden van kinderen en adolescenten met overgewicht gebruik ik de unieke methode van Hip & Healthy.  
Je kan tevens bij mij terecht voor dieetadvies bij maag- en darmproblemen, voedselallergieën en -intoleranties, hoge cholesterol, hoge bloeddruk, ondergewicht, enz.
Het is belangrijk dat het voedings- of dieetadvies past in je dagelijks leven en je bovenal laat genieten van een lekker en vitaal leven.

 

Contacteer ons voor voedings- en dieetadies

Parameters voor een goed advies

Eerste consultatie

Om een goed advies op te stellen kijk ik naar je eet- en leefgewoontes, je gezondheid en je gewichtsprofiel. Je gewicht en lengte worden gemeten om je BMI te berekenen en je lichaamssamenstelling wordt bepaald aan de hand van de BI(v)A-analyse (Bio-elektrische Impedantie (vector) Analyse). De BI(v)A-analyse is een medisch gevalideerde meting en geeft essentiële informatie over de hoeveelheid water, spieren en vet in jouw lichaam, wat je lichaam als basisbehoefte heeft en of je cellen goed gevoed zijn.
Aan de hand van deze gegevens wordt samen met jou een haalbaar doel gesteld en een persoonlijk maaltijdplan opgemaakt.

Opvolgconsultatie

Tijdens de verdere opvolging wordt het behaalde resultaat geëvalueerd. Het verloop van je gewicht, vet-, spier- en vochtmassa wordt besproken en we beantwoorden jouw vragen. Indien nodig wordt het voedings- of dieetadvies bijgestuurd. Je ontvangt bruikbare tips en lekkere recepten om je dieet te allen tijde vol te houden.